Transformatie Eurotower (Noorderwagenplein 6) te Lelystad

Lelystad – ReBuild.nu heeft in opdracht van Coriander Real Estate voor de Eurotower (bvo 9.050m²) in het Lelycentre een transformatieplan gemaakt. Binnenkort wordt het principeverzoek gedaan aan het college van de gemeente Lelystad om hiervoor het bestemmingsplan te wijzigen.

Eurotower Eurotower Eurotower

Coriander Real Estate is voornemens om 126 studio’s te realiseren. Op de begane grond bevindt zich een stallingsgarage, een gemeenschappelijke fietsenberging en een (bemande) receptie. Op iedere verdieping wordt voor iedere woning een individuele bergingen gerealiseerd en een gemeenschappelijke wasruimte. De gebruiksoppervlakte van de woningen bedraagt 22 – 46 m2. Deze woningen vallen in de sociale huur sector.

De doelgroep zijn alleenstaanden en de spoedzoekers, een steeds grotere groep mensen die door omstandigheden (scheidingen) alleen komt te wonen.

Het plan biedt kamerbewoners in Lelystad de mogelijkheid om een zelfstandige woning te betrekken. Er zijn zo’n 600 tot 650 kamers beschikbaar voor verhuur die voornamelijk bewoond worden door alleenstaanden (in enkele gevallen gescheiden) mensen. Deze kamers bevinden zich meestal in woonhuizen die door beleggers zijn opgekocht in de oude wijken van Lelystad. Dat zorgt in die wijken voor spanning: overlast doordat er meer mensen in één huis wonen en parkeerdruk. Dit plan biedt deze mensen een betaalbaar alternatief. Met huurtoeslag kunnen zij bij gelijkblijvende maandlasten een zelfstandige woning / studio betrekken. Dan wordt een interessant alternatief aangeboden en daarmee de druk in de bestaande wijken verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *