Raad geeft goedkeuring aan plannen voor het Lelycentre

Lelystad – Het is een bevalling geweest maar eind januari 2018 heeft de gemeenteraad van Lelystad het gebiedsplan van het Lelycentre vastgelegd. Het gebiedsplan gaat uit van een organisch proces. Geen masterplan zoals vroeger maar in het gebiedsplan zijn kaders vastgelegd.

‘We zeggen tegen eigenaren hier heeft u het handvat. Wilt u transformeren en het voldoet aan de kaders dan kunt u een vergunning indienen.’ Het was een moeizaam proces omdat er veel eigenaren in het gebied zijn en de gewenste herbestemmingsprogramma’s lagen dicht bij elkaar. De nieuwe plannen gaan uit van een divers woonprogramma met zorgwoningen, huur (sociaal en vrije sector) en koopwoningen.

lelycentre gebiedsplanlelycentre
Gebiedsplan en overzicht eigenaren in het Lelycentre

De komende periode worden de plannen voor ruim 380 appartementen geconcretiseerd. ReBuild.nu is betrokken bij twee plannen met in totaal 295 appartementen. De gemeente gaat het openbaar gebied verder uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *